Ännu en tillfredställd lördag i Shanghai

I Lördags var jag och Ling på Shanghai Ocean Aquarium. Jag gick runt lika ivrig som ett litet barn, man kunde inte se skillnad på mig och de andra barnen!:P Det fanns så mycket att se , massa med konstiga och fina fiskar. Men favorit avdelningen var ändå när jag kom till hajarna, kunde inte slita mig, det var riktigt häftigt att se dem så nära, jag var helt farscinerad.

Efter besöket på Shanghai Ocean Aquarium fick vi även för oss att åka upp i "Oriental pearl TV Tower" . Tornet är 468m högt och är världens tredje högsta Tv-torn och Asiens högsta.
Vi valde nog dock inte en så bra dag, eftersom när vi väl var uppe så var det rätt dimmigt och utsikten blev då inte så fin som den kunde ha blivit.

På kvällen var det ugång som gällde. Som vanligt kom vi hem rätt sent och jag var rätt trött, men jag visste att mitt humör skulle ändras under kvällen, det gör det alltid!;)
Den här gången hade vi bestämt att vi skulle försöka komma ut lite tidigare, men precis som de andra utekvällarna var vi inte ute förrän efter två på natten. Vi provade också en ny klubb G+ väldigt bra klubb och väldigt trevlig kväll, så där lär vi nog hänga flera gånger ;)


 

 

 

Har aldrig sett en så stor fisk

 

Krokodil, rätt så gammal tror jag

 

Sågfisk tror jag den heter

 

Sicken liten sötnos

 

Säl

 

Vettefasen vad dessa är för något, men de såg häftiga ut :P

 

 

 

 

 

 

Min favorit, scary va?!;)

 


Tv-tornet




I väntan på hissen upp i tornet






Älskar alla fina lampor som lyser upp Shanghai, så fint!


Tillbaka i Shanghai

Så var man tillbaka i Shanghai igen då... Det har varit nästa två sköna veckor i Sverige. När jag anlände till Sverige fick jag en chock av den bitande kylan, vissa dagar var helt snötäckta, tur att man vänjer sig så snabbt.
Under vistelsen hemma i Sverige har jag hunnit äta massa, både flötmat och mammas hemlagade mat, shoppat, umgåtts med familj och vänner och festat. Hann till och med gå på Harry Potter premiären och se den sjunde filmen, Harry potter och dödsrelikerna del 1. Det har blivit en tradition att jag och mina syrror går på den tillsammans varje år då den kommer ut på bio, och i år trodde vi att traditionen skulle brytas, men jag hade en sådan timing att premiären gick nu när jag var hemma. Dock blev vi lite besvikna eftersom filmen inte var så bra som vi hade förväntat oss.

Har verkligen saknat att vara hemma i Sverige, kände verkligen av det när jag var där och träffade alla. När man befinner sig i Shanghai så får man sådan distans från allt och känner inte riktigt av detta. Det var verkligen helt underbart att vara hemma. Man märker också av alla skillnaderna. Allt är så mycket osmidigare i Sverige, transporten bland annat och saker och ting är mycket dyrare.
Men sedan finns det även saker Sverige har och inte Shanghai. I Shanghai finns det tex inte goda pizzor, det verkar inte som om de kan baka pizza här :P De har inte gott godis, har verkligen saknat saltlakrits. Denna gången var jag smart, köpte med mig 2kg lösgodis till Shanghai!:P
Automatiskt jämför man allt med Shanghai.
När jag var tvungen att åka tillbaka igen och lämna alla kändes det som om man fick förbereda sig känslomässigt en andra gång, det var lite ledsamt :(
Men nu är man i alla fall tillbaka, känns lite konstigt, men ge mig en vecka så är jag back in the game!;)


Middag

 




Lena kunde inte slita sig från dessa heta skorna!;)


Allti lika nöjd när hon får äta flötmat, jag var också rätt nöjd..hihi








Anny och Jag






Jag brorsan och Yan




Här går det vilt till!;)

Saknar dig <3

Farmor, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!<3

Hem till Sverige..

Igår fick jag reda på något väldigt väldigt jobbigt...
Jag åker hem till Sverige imorgon. Kommer stanna där i en och en halv vecka. Vad jag har förstått så är det riktigt kallt där nu, jag vill inte!!! Har vant mig vid livet här i Shanghai, så det känns konstigt att åka hem igen. Kan inte direkt påstå att jag är sugen, allt kom så plötsligt, jag bestämde mig för att åka hem igår o bokade biljetten då också, har inte riktigt hunnit smälta allt. Visst saknar jag familjen otroligt mycket och visst ska det bli skönt att komma hem en sväng, men allt känns så konstigt bara...

Uppdatering....

Nu kan man äntligen slappna av lite igen. Proven är avklarade!:)
I torsdags hade vi först "listening and speaking" test.  Det började bra, provet var hur enkelt som helst, skulle de andra proven vara på samma nivå som detta, så skulle det inte vara något problem. Sedan vara det dags för "chinese character" test. Jag var inte direkt orolig, men när jag sedan hade papprena framför mig började paniken komma. Provet bestod av 5 övningar och vi hade endast en timme på oss, när jag var klar med första övningen hade det redan gått en halvtimme, och jag förstod att jag endast hade en halvtimme på mig att göra resten av de fyra övningarna. Jag blev så stressad, fick total blackout, kom knappt ihåg hur man skrev det enkla karaktärerna. Jag var såå besviken efteråt eftersom det hade gått riktigt dåligt.
Slutligen hade vi "reading och writing" test igår. Det var rena barnleken. Vi hade en och en halvtimme på oss och efter tjugo min så var jag i stort sett klar, hur enkelt som helst :P
Jag antar att det känns rätt ok att det åtminstone gick bra på två av tre delar, men är fortfarande besviken på "Chinese character" testet, vi hade definitivt inte tillräckligt mycket med tid, blev så stressad så övningarna blev halvgjorda.
Men nu är det över i alla fall, underbart!:)

Belönade mig själv genom att gå och shoppa efter provet igår..hihi Sedan planerade jag och Ling att gå ut på kvällen. Efter att ha stängt in mig på rummet i några dagar, ville jag bara ut!!! Får sådan ångest när jag är hemma.
Jag var hemma strax efter tio efter shoppingen men när jag skulle låsa upp dörren kunde jag inte hitta min dörrnyckel och misstänkte att jag hade varit så klantig och glömt den hemma. Eftersom ingen var hemma så var jag utelåst. Fick panik, ringde mina rumskamrater för att kolla om någon av de kunde komma hem och låsa upp för mig, men tydligen var det väldigt ansträngande för dem, så där satt jag utanför dörren.  Jag var såå J***a förbannad och irriterad! Eftersom klockan redan var mycket insåg jag att vi förmodligen inte skulle hinna gå ut. Jag som verkligen hade sett fram emot att slappna av och ha kul.
Efter lite över en timme kom en av mina rumskamrater hem och då var klockan runt halv tolv. Jag bestämde mig för att detta inte skulle få förstöra min kväll så jag ringde Ling och sa till henne att göra sig redo för utgång, vilket jag kanske inte borde har gjort.
Vi kom ut strax efter två tiden och mitt humör var inte direkt på topp. Vi åkte till klubben M2, tyckte dock inte att det var så bra. Stället var alldeles för stort, det blev en kort visit.
Vi bestämde oss för att gå vidare och hitta en bar och ta en drink istället, på vägen dit stod det en kille som sålde grillspett, det stod ett bord med olika spett man kunde välja mellan. Sedan gav man det till honom så grillade han och gjorde iordning dem. Där blev vi kvar en stund. När vi gick vidare såg vi ett litet fik där vi stannade till för lite fika, cheesecake..mums Slutligen blev det Donken. Efter det var klockan rätt mycket och vi båda var trötta. Ingen drink för oss igår, men det var nog lika bra.

Idag har man varit och lunchat med en tjej och hennes kompis. Vi hade börjat prata lite på tunnelbanan och sedan bytte vi nummer :P

 

Mums mums mums

 

Alltid lika glad, när jag får äta ;)

Cheesecake, mums!!hihi

 

Donken

 

Jag och Jessica

Plugga plugga plugga

Slänger in ett snabbt inlägg nu i pausen av pluggande :P
Jag är så stressad. De senaste dagarna har jag bara suttit hemma och pluggat. På torsag och fredag har vi prov. På torsdag har vi "speaking, understanding  and characters" och på fredag "reading & writing". Som vanligt börjar jag plugga i sista minuten, det visade sig visst att det var mer att plugga på än vad jag trodde. OMG!!:S
Men ska inte få någon panik, tänker i första hand fokusera mig på att kunna karaktärerna bra.

Igår var jag hos mina vänner eftersom de skulle hjälpa mig med kinesiskan. Och första gången sedan jag kom till Shanghai fick jag äta hemlagad mat, lovely!!!!:) Jag har bara ätit ute sedan jag kom till Shanghai och det kan verka lyxigt, men nu har jag faktiskt blivit rätt trött på utemat och längtar väldigt mycket efter mammas hemlagade mat!
Vi köpte även med oss "dimsum" som jag älskar. Jag är så besviken eftersom jag inte har hittat någon restaurang som har god "dimsum". Men dessa var faktisk väldigt goda för att vara köpta på supermarket, så de lär jag nog köpa flera gånger ;)



Ling och Lan har gjort ett bra jobb!:)


Mums, Dimsum!!!!<3


RSS 2.0