Biljett till Thailand bokad!

Jag är så himla överlycklig just nu, bokade nämligen biljett till Thailand häromdagen! Känner verkligen att jag behöver lite sol och värme nu, ska bli så underbart! Åker den 10 feb och är tillbaka i Shanghai den 19 feb, så nio dagar blir jag borta. Kommer att åka med Eric och Nathalie. Först var det tänkt att min nya rumskamrat Isabelle skulle joina, men på grund av vissa omständigheter så valde hon att inte åka med i alla fall, så nu kommer jag istället bli tredje hjulet!;) Nää, det kommer nog blir super! Ibland kan det ju kännas lite obekvämt att umgås med ett par, eftersom man kanske känner sig lite i vägen, men som tur så är det inte alls så med Eric och Nathalie. Har umgåtts en hel del med dem och trivs bra i deras sällskap, får se nu hur det blir att resa ihop. Men jag är övertygad om att det kommer blir hur roligt som helst. Dessutom har vi en hel del vänner som kommer vara i Thailand samtidigt och förhoppningvis kommer vi att möta upp dem där. Jag längtar så! Däremot skulle jag helst vilja slippa visa mig i bikini, vilket nog tyvärr kommer bli oundervikligt eftersom vi kommer spendera en hel del tid på stranden. Jag provade faktiskt min bikini förut och det var allt annat än en vacker syn, snarare katastrof! Konsekvenserna av att man lever och äter gott utan att röra på sig antar jag :P Har nu bestämt mig för att svälta mig själv i tio dagar så att jag passar bättre in på stranden i Thailand ;)
Jag har hur mycket som helst att se fram emot nu. Brorsan kommer om två dagar och stannar en vecka, sedan blir det Thailand i 9 dagar och den 21 feb kommer min Lena i två veckor.  Kommer ha fullt upp hela februari med andra ord.

Vi har nu hitills varit lediga i cirka två veckor och det har varit två riktigt sköna veckor. Har sovit ut varje morgon, varit ute med vänner och ätit middagar tagit drinkar och partat loss. Riktigt avlslappnande, precis som det ska vara när man är ledig. Har verkligen njutit och det kommer bara bli bättre, för om tio dagar är jag i Thailand!!!;)

Min nya rumskamrat Isabelle, Annabelle och jag

Party

 

 

Middag

Killarna shottar




Eric njuter av sin drink




Buffémiddag på japansk restaurang




Jag och min nya rumskamrat

Terminen avklarad och boende funnen =)

Oj, här var det ett tag sedan jag uppdaterade ser jag.... Måste nog erkänna att största anledningen är nog att jag faktiskt har varit för lat, men även att jag har haft fullt upp på senaste tiden. Ska bli bättring på det framöver!

Jag är så glad, första terminen på Fudan är avklarad, det sista provet gjordes i tisdags. Samtidigt känns det ganska sorgligt, för nästa termin kommer vi i klassen förmodligen separeras och hamna i olika klasser. Lite tråkigt eftersom man nu ändå har vant sig, men antar att det heller inte är fel att lära känna nya människor.

Jag har nu bott här i nästan ett halvår, det är helt sjukt vad tiden går snabbt. Vi är nu inne på år 2011! Jag älskar verkligen livet här och ser redan nu fram emot att påbörja den andra terminen!!;)
Jag har nu fem veckor helt ledigt från skolan innan nästa terminen startar. Planen var att börja leta efter ny lägenhet så fort terminen var avklarad eftersom vårt kontrakt går ut nu den 7 februari. Min andra rumskamrat åkte dessutom redan hem till Sverige för en vecka sedan. Det var egentligen planerat att han skulle åka hem den 7 februari, men han bestämde sig för att åka hem lite tidigare.
Det har känts väldigt ensamt denna veckan, helt tomt i denna stora lägenheten. Vid det här laget har man ändå vant sig vid att ha någon mer i lägenheten. Även om jag kanske mest spenderat tid i mitt rum så har man ändå  alltid vetat att det finns någon som sitter i vardagrummet. Nu har det varit helt tyst och ensamt. Men snart kommer det bli ändring på det!=)  I måndags träffade jag nämligen en kompis som går i en annan klass, vi började prata och jag berättade för henne att jag var ute efter ett nytt boende, hon berättade då att en kompis i hennes klass letade efter en rumskamrat, under dessutom precis den tiden jag behöver boende. Av en ren slump så steg hennes kompis precis in i rummet där vi satt, så vi började prata och bestämde att jag skulle gå kolla på lägenheten.
Igår var jag där och tog en titt. Efter att ha bott i "centrum" av Shanghai så har jag hoppats på att kunna bo kvar i detta området. Denna lägenheten ligger mellan centrum och skolan, så det blir en slags kompromiss, vilket jag tycker är perfekt. Det har alltid tagit mig ca 1h och en kvart att ta mig till skolan, nu kommer det gå betydligt snabbare.
Själva lägenheten var mycket mindre än den jag bor i nu och de rummet jag skulle få, var rätt litet, även hyran var något högre, dessutom kommer vi dela på ett badrum. Trots detta tyckte jag ändå väldigt mycket om stället. Allt var fräscht, lägenheten var ljus och mysig. Den har också ett väldigt bra läge, man behöver inte ens gå ut från spårvagnsstationen för att komma hem, utan lägenheten ligger i stort sett inne i själva byggnaden.
Sedan fanns det även affärer, restauranger och supermarket i samma byggnad, vilket är väldigt smidigt!
Jag tyckte inte att det fanns så mycket att fundera över, utan bestämde mig ganska snabbt för att detta skulle bli mitt nya boende. Tjejen jag kommer bo med verkar vara jättegullig, kines född i Frankrike :)
Detta blir nog jättebra! Nu måste jag bara börja packa och flytta in lite i taget i lägenheten. Sedan kommer ju brorsan hit och hälsar på om knappt två veckor. Ska bli väldigt roligt!


Lunch med klassen för några månader sedan

 

Mysig bild på några i klassen

Nyårsbild på mig och Ling som har åkt hem till Sverige nu :(

 

Nyårsafton

 

Efter den avklarade terminen bestämde vi oss för att gå ut o fira i veckan ;)

 

Mayumi

 

Jag och en klasskamrat

 

Två klasskamrater

Eric och jag

RSS 2.0