Registrering på Fudan

Idag var det dags att registrera sig på universitetet. Det stod inte när man skulle vara där, så jag antog att det var drop in, jag var där vid nio. Jag gick in i den stora bygganden, hade ingen aning om vart jag skulle gå, så det var bara att fråga runt. Blev hänsvisad till ett rum med massa andra språkstudenter, alla dessa studenter skulle liksom jag registrera sig. Jag fatttade ingenting först, allt var så himla rörigt och förvirrande. Efter ett tag förstod jag att det var olika stationer man skulle gå igenom, varje rum var en station. När man hade varit i alla rummen så var registreringen klar. I ett av rummen  skulle man genomgå en hälsokontroll och eftersom jag redan hade gjort det i Sverige så trodde jag att jag skulle slippa. Men när jag kom in i rummet, så tittade doktorn på mina papper och sa att allt var ok, men att jag ändå behövde ta ett blodprov. Detta blodprovet kostade mig ungefär 400kr, störde mig något enormt att man skulle behöva betala för något dubbla gånger. Vad var meningen med att göra det i Sverige när man ändå var tvungen att göra det igen?!
Efter några timmar var registreringen i alla fall klar, skönt att ha det gjort, nu behöver jag inte vara där förrän på söndag.

Igår hjälpte Simon mig med att hitta en mäklare som kunde hjälpa till med lägenheter. Har bara tre nätter kvar här på hotellet, efter det har jag ingenstans att ta vägen, börjar känna mig lite stressad.
Jag har kommit i kontakt med några som också ska studera I Shanghai och tänkte eventuellt dela boende med dem. Enligt mäklaren var det ganska svårt att få tag i lägenheter nu eftersom många studenter sökte boende inför skolstarten och alla ville ju självklart bo nära universitetet. Vi var runt och kollade på några olika, standarden är väl ok antar jag, om man vill hyra en lägenhet till ett hyfsat pris så kan man inte förvänta sig för mycket, ingen lyx direkt, men heller inte ofräscht vilket är det viktigaste enligt mig.


Framme i Shanghai

I fredags var jag äntligen framme i Shanghai, men resan har vart låång och allt annat än problemfri.

Till en början gick allt bra. Jag och mamma släpade på mina två väskor till kungsportsplatsen där vi tog flygbussen till Landvetter. Jag fick hjälp med att checka in och därefter lämnade jag in bagaget.  Sedan var det bara att vänta in timman innan mitt flyg gick.
Jag hade längtat så länge efter denna resan, men precis innan jag skulle boarda planet så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. När jag skildes från mamma så insåg jag plötsligt att detta var på riktigt, jag skulle inte åka tillbaka till Sverige på länge. Kändes så hemskt! När jag satte mig i planet, fanns det ett ögonblick då jag bara ville gå av, men när planet lyfte fanns det ingen återvändo.

Första bytet gjorde jag i Amsterdam där det både var kallt och regnigt. Skulle vänta i sex timmar där, hade inte sovit på hela natten så jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Det första jag gjorde var att leta upp transfer disken där jag skulle få mitt boardingpass till Hong Kong och Shanghai eftersom jag inte kunde få dem i Sverige. Men när jag väl vara framme vid disken så var det stängt och öppnade inte förrän några timmar innan avgång, så det var bara att vänta.  Några timmar innan avgång hämtade jag mitt boarding pass, märkte då att det stod att planet avgick senare från Hong Kong än det jag hade bokat. Jag frågade killen i transfer disken som då informerade mig om att det tidiga flyget från Hong Kong till Shanghai var inställt. Detta innebar att jag skulle få vänta fyra timmar istället för en i Hong Kong. Suck, blev väl inte jätteglad över det, men men....

Så var det dags att sätta sig i planet till Hong Kong. Nu skulle jag flyga rätt länge vilket jag tyckte var rätt skönt, äntligen kunde jag få sova, vid denna tiden var jag helt utmattad efter att knappt ha fått någon sömn på över 24 timmar.
Tiden gick ändå snabbare än vad jag trodde. När vi anlände till Hong Kong var det första jag kände, bastuvärmen. Det var vamt och soligt! Nu insåg jag verkligen att jag inte var i Sverige längre!:P

På flygplatsen i Hong Kong köpte jag mig något att äta medans jag väntade. Där träffade jag en kinesisk tjej, vi började prata lite och bytte msn. Kineserna verkar vara väldigt trevliga och öppna här!:) 
Efter måltiden var det inte långt kvar tills jag skulle boarda planet i Hong Kong. Därifrån var restiden bara 2,5h till Shanghai, så det gick snabbt.
Äntligen var jag framme i Shanghai! Det var bara att följa skylterna för att veta vart man skulle. Först var man tvungen att köa för att anmäla sin ankomst. När jag var framme vid disken hade jag självklart inte fyllt i en "ankomstblankett", var tvungen att ställa mig vid sidan och göra det. Den snälla killen som stod och släppte fram folk i kön lät mig som tur gå före. Slutligen var det bara hämta ut sitt bagage.  Vid denna stunden kände jag mig väldigt lättad och stolt över att jag hade klarat hela resan alldeles själv, jag som hade varit så orolig.


På vägen ut kom det fram en tjej som jobbade på flygplatsen, hon frågade mig om jag behövde hjälp med taxi till mitt hotell. Lät väldigt smidigt så jag följde med henne. Eftersom mitt tidiga flyg från Hong Kong till Shanghai blev inställt så kom jag fram senare än väntat, och skulle då bli sen till den senaste check in tiden på hotellet  Hon som hjälpte mig var då snäll och ringde till hotellet för att informera om att jag skullle bli sen. Då släpptes bomben!
Min bokning på hotellet hade inte blivit registrerad och hotellet var nu helt fullt. När jag tog upp mobilen för att ringa efter hjälp fungerade den inte. Jag fick panik, där stod jag helt ensam med mina resväskor utan boende och kunde inte höra av mig till någon, kände bara hur tårarna spruta. Jag mådde så dåligt, har aldrig känt mig så ensam och hjälplös!
I informationsdisken köpte jag ett telefonkort, ringde brorsan i Sverige som lugnade ner mig. Fick efter ett stund äntligen tag i Simon som hade lovat att hjälpa mig när jag kom fram. Vi kom överens om att jag skulle åka till honom så länge. Tur att jag hade adressen nedskriven, för jag kan ju säga att taxichaufförerna inte kan någon engelska här.  När jag var framme hos honom, gick jag till närmaste Mc donalds där han skulle möta upp mig. På vägen till Mc donalds såg jag KFC, kände hur jag börja dreggla, har inte ätit där sedan jag var i Prag med skolan. Känner att det kommer bli många måltider där ;)
När Simon kom tog vi hem bagaget till honom så länge. Där ringde han hotellet för att kolla upp vad som hade gått fel, efter ett långt samtal så var det fixat. Han klargjorde för mig att man kan snacka till sig allt i Kina!;)

Första dagen i Shanghai var hemsk, jag var trött, utmattad, kände att jag bara ville åka hem igen.

I lördags väcktes jag runt tio på morgonen av att det knacka på dörren... hörde bara hur någon på kinseiska bad mig att öppna.  Förstod efter ett tag att det var städerskan. Jag var hur trött som helst, jag öppnade bara i stort sett dörren och fortsatte att sova. Jag hade ställt klockan på elva, men var såå himla trött, kunde inte röra på mig.  Lyckades med en kraftansträngning ta mig upp när klockan var 17.00. Tror det kallas för jetlag :P

På kvällen var jag ute och åt med Simon och hans vänner. Efter det åkte vi till ett ställe där utsikten var helt underbar. Det var som en gata man gick längst vattnet (kommer inte ihåg vad det hette) Men det var riktigt mysigt, perfekt om man ska gå på dejt!;) Shanghai är verkligen underbart vackert på kvällarna, hela staden är upplyst av färgglada lampor.

Vi avrunda kvällen på en bar (tror den hette bar 88) Jag beställde in en "sex on the beach", efter det var jag riktigt nöjd!:) Utelivet här verkar definitivt vara på topp, ser fram emot en riktig utekväll här i Shanghai!;)

 

På flygplatsen i Sverige

 

På Hong Kongs flygplats, detta var så lockande!;)

 

Mitt Hotell

 

Muslimsk restaurang

 

Här inne var jag sugen på och gå in ;)

 

Försökte fånga den fina utsikten, men det är tusen gånger finare i verkligheten

 


Hej då Sverige

Om ungefär 3,5 timmar lämnar jag Sverige. Planet lyfter kl.06.25 från landvetter. Behöver ta bussen kl.04.24 dit, ska väldigt snart börja ta mig till kungsportsplatsen där bussen går ifrån. Jag är såå himla nervös! Har inte känt av nervositeten förrän nu. Inser att jag verkligen åker snart. Jag kommer vara alldeles ensam, stå på egna ben i ett helt nytt land, läskigt!
Det kommer vara två byten, ett i Amsterdam och ett i Hong Kong. I Amsterdam kommer jag stanna i 6 timmar. Vad ska man göra i sex timmar?!!? Tur att jag har laddat datorn med serier!;)

Flytt avklarad...

I lördags flyttade vi som bestämt. Alla som skulle hälpa till var samlade hos mig kl.09.00. Jag trodde inte att jag hade så mycket, men det var visst en del :P Min familj var inte så glada på mig, min brorsa sa, "Ay Tyng när du kommer hem från Shanghai... eller, kom inte hem" :P

Under första omgången lastade vi in de möblerna som skulle till en av brorsorna i guldheden.
Under andra omgången lastade vi in de sakerna som skulle till min andra brorsa i Sannegårdshamnen. Där passade vi alla på att ta matrast. Sedan åkte killarna iväg till återvinningsstationen där allt som vi inte skulle ha kastades, hela bilen var fylld, och då kan man tänka sig hur mycket skit det var.
Slutligen var det dags för resten som skulle hem till Lidköping, var mest klädsäckar, skrivbordet och lite annat. Jag åkte med till Lidköping för att hjälpa till att lasta av allt. Vi var framme runt sextiden, slängde snabbt in sakerna i garaget. ÄNTLIGEN KLAR!
Men shit vad trött jag var när jag kom hem. Hela kroppen värkte! Känns inte som jag har jobbat så hårt på länge och då lät jag ändå killarna ta de tunga sakerna.
Känns lite sorgligt, mitt boende är nu utspritt på tre olika håll... Men det är i alla fall skönt att det är gjort nu.

Av detta har jag lärt mig att:
1. man INTE ska samla på sig massa skit.
2. inte köpa kläder man inte använder.
3. det är jobbigt att flytta.
4. JAG HATAR ATT FLYTTA!

Igår var Lena här för att umgås med mig för sista gången innan Shanghai. Vi åkte tidigt med tåget tillsammans från Lidköping. När vi var framme tog vi något att äta (Burger King självklart) sedan åkte vi hem till min tomma lägenhet. Planeringen inför dagen var mer flötmat på PizzaHut och sedan bio. Väldigt trevligt, som alltid med min fina Lena!<3

Vi fick bära ut min underbara soffa från fönstret



Tomt


Våran sovplats, inget femstjärnigt hotell direkt :P


Lena och jag på PizzaHut, jävligt nöjda!;)

Helt utmattad!

Idag är jag såå utmattad verkligen! Har ont i hela min stackars kropp. Har försökt packa klart det sista, men allt tar ju fasen längre tid än vad man tror. Lägenheten ser ut  som ett bombnedslag! Har fått springa fram och tillbaka från förrådet, men nu är det tomt i alla fall. Tur att syrran är här och hjälper mig annars hade jag dött!:P Imorn kl.09.00  åker allt ut, då står flyttbilen och väntar. Efter imorn så står Erik Dahlbergsgatan 24B tomt. Lite sorgligt när man tänker på alla minnen som har skapats under de tre åren man bott här. Men nu får man gå vidare och skapa nya minnen.
När jag höll på och rensa lite bland lådorna så hittade jag en gammal dagbok från 2005. OMG säger jag bara.. Stod såå mycket pinsamt, jag minns inte ens hälftet av det jag hade gjort eller känt på den tiden. Måste ha förträngt allt väldigt kraftigt. Tur är väl det..Haha  När jag läste satt jag bara och skämdes och skrattade åt alla mina dumheter :P Men det är rätt kul att läsa tillbaka i alla fall, blev nästan lite sugen på att börja skriva igen. Dokumentera alla känslor och minnen. Om några år när läser kanske jag sitter där igen och känner mig lika dum och pinsam som jag gjorde idag ;)

Tidigare idag lunchade jag med Sara på Amazing Thai. Vi slog nämligen vad om en sak för några veckor sedan.  Jag sa att med Visa 2 har man tolv fria uttag per år därefter är det 10 kr per uttag (detta var jag superduper säker på)  men hon envisades med att det var 5 kr per uttag. Så vi kom överens om att, har hon rätt bjuder jag henne på mat och om jag har rätt så bjuder hon mig på mat. Jag hade rätt så klart, trots att Sara är lite mer erfaren bankvinna än mig. Tror ni jag blev nöjd!!!?? :P Så det blev gratis lunch för min del..hihi

En del av bombnedslaget


Sara ser lika nöjd ut trots att hon förlora vadet




One last cry.....

I natt låg jag i sängen och kunde verkligen inte sova, låg och skruvade på mig hela tiden, hur jag än försökte kunde jag inte. Timma efter timma gick men det gick verkligen inte. Låg bara och tänkte på en massa skit. Hatar när det blir så! Man vet att man måste sova, men istället ligger man och tänker på saker man inte borde tänka på, det blir som en ond cirkel, och man kommer liksom inte ut. Vill inte lägga mer energi på att tänka på sånt som är meningslöst. Jag måste från och med nu fokusera min energi på annat som är viktigare.

Varför kommer allt på en gång?!  Det är verkligen ingen semester eller "ta det lungt" innan resan.  Jag har tusen saker att fixa innan jag åker. Måste försöka bli klar med all packning, på lördag flyttas möblerna ut från lägenheten. Vissa möbler får jag ha hos brorsorna och resten får vi lämna i Lidköping. Så jag får leva möbelfri i några dagar innan jag åker, men det får gå.

Har haft så mycket att göra så jag har inte riktigt hunnit känna mig nervös inför Shanghai resan, men nu börjar det verkligen komma. Nästa fredag står jag på egna ben i stora Shanghai. Jag lämnar min trygghet i Sverige. Känns så himla läskigt, fattar inte hur jag ska klara mig. Och nu är det inte bara att lyfta på luren och ringa någon. Tänk om jag inte alls trivs?!:S

Hittade denna fina låt bland mina kataloger, lyssna och njut!;)


Första inlägget...

Så nu har jag också skaffat en blogg, inte riktigt min grej egentligen, men tänkte att det kunde vara bra nu när jag åker till Shanghai, så att familj och vänner kan uppdatera sig om hur jag har det.
Nu är det bara 11 dagar kvar, sedan lämnar jag verkligen Sverige allt och alla. Jag tror inte riktigt att jag fattat detta. Har så himla mycket att tänka på inför resan och i samma veva måste jag flytta ut från lägenheten också.  Nu ligger det säckar med kläder och lådor i hela lägenheten. Det är helt sjukt hur mycket skit man samlar på sig under åren. Jag har varit så ledsen över att behöva lämna min fina lägenhet på Erik Dahlberggatan i Vasa, men har ändå insett att man måste gå vidare i livet, man genomgår förändringar och utvecklas som person.

Tog en paus från packandet igår för att gå på kajfest hos brorsan, tydligen tradition där han bor. Jag och syrran åkte dit lite senare. När vi kom dit så gick vi in i ett tält där det höll hus. Det var vi och pensionärerna :P Men trevlig var det!  Jag insåg också då att det kommer dröja innan vi har sånna här syskonkvällar igen.

Alla syskonen samlade


Haha, var bara tvungen att ladda upp detta, vi ser så glada ut :)

 

 

Brorsan tog en bild på mig med sin nya Iphone 4, detta blev resultatet ;)

 

 

Vi passade på att ta en promenad längst hamnen, verkligen fint område

 

 

 

 


RSS 2.0