Oändlig Kärlek <3

Jag läste precis min lillasyrras blogg. Jag bev så glad av de fina orden, fick mig att sakna dem ännu mer!
Tänker på dem hela tiden, finns ingenting jag inte skulle kunna göra för mina två små söta ögonstenar.
Kämpa på i skolan nu, så tar vi igen all tid tillsammans nästa år när ni kommer...hihi
Älskar er!<3

Älskar denna bilden på oss!


Mina två vackra ögonstenar!<3







Rysligt kallt nu..

Börjar bli såå kallt i Shanghai nu. Vädret är verkligen helt oväntat här. Senaste helgen gick jag bara ut med en tröja/kavaj. Idag när jag vaknade så kändes det som att vakna uomhus. Det finns varken isolering eller element här i lägenheten. Jag som har bott i Sverige hela mitt liv borde ju vara van vid kyla egentligen. Sedan är min garderob inte fylld av rätt kläder märkte jag idag. Nästa gång jag shoppar blir det vinterjacka o vinterkläder Hoppas bara jag orkar vänta tills dess.


10 orsaker för att shoppa mera

Jag sitter här och är inte riktigt redo att lägga mig. Mitt hals är helt sönderhostad, har knappt någon röst kvar.
Så satt jag och tänkte på vad jag skulle shoppa efter provet. Och för att lätta mitt samvete kom jag på en rad olika saker till varför man borde shoppa mer ;)

1. Du blir jävlig het!
2. För stunden är du i sjunde himlen när du går bland hyllor av kläder skor och väskor, lovely!!!
3. Här i Shanghai tränar jag upp min kinesiska , det viktigast fraserna du bör kunna i Kina är Duoshao qian? (hur mycket kostar det) Tai qui le! (för dyrt) och Pianyi dian (lite billigare)
4. Tänk dig att shopping är som en drog, men det finns inga nackdelar (förutom ditt konto, men det är detaljer)
5. Med en het klänning och ett par högklackade skor är du redo att erövra världen.
6. Kläder sviker dig aldrig, tröttnar du på ett så är det bara att ge sig på nästa utan några konsekvenser.
7.Du blir smal av att shoppa, (det är nog så jag håller min vikt här i Shanghai faktiskt, annars skulle jag se ut som ett berg så mycket som jag äter)
8. Väldigt tidsfördrivande, om du tex inte har något att göra så kan du ta en shoppingrunda, rätt som det är så är det natt.. tro mig jag vet ;)
9. Du äter mindre, när man är mitt uppe i shoppingen så glömmer man av hungern :P
10. Varför käka lyckopiller?!! Här har du bästa medicinen!;)


Så det är bara att shoppa mer, allt detta är bevisat av mig själv..hihi

Ingen vila och sömn

Har verkligen inte fått någon sömn i natt, hostat hela natten... Har vart lite förkyld på senaste tiden och i natt var hostan olidlig. Sedan har man varit i skolan hela dagen. Börjar kl 08.00 fyra dagar i veckan och då måste jag gå upp kl.06.00, med tanke på att jag inte är så morgonpigg av mig så är detta inte uppskattande...Helt slut idag!
Köpte mig precis lite "streetmat" Älskar det! Det är folk som steker ris och nudlar vid gatan. Varje portion kostar 5 yuan (5kr) och då är en portion vädigt stor. Jag brukar kunna äta av samma portion två gånger och då är jag ändå ganska stor i maten :P Snabbt, smidigt, ekonomiskt och gott! Vet dock inte hur bra maten är, men jag har i alla fall inte dött än :P
Om en och en halv vecka så har vi prov. Egentligen är jag väl inte så orolig. Jag tror inte att det blir så farligt. Men det gäller bara att komma ihåg alla kinesiska karaktärerna. Mitt problem är nog inte grammatiken än så länge, men tycker det är lite jobbigt att memorera alla karaktärerna och tonerna.
När vi läste högt i boken idag så sa läraren högt till alla i klassen "许爱婷 (mitt kinesiska namn) har ett väldigt flytande och bra uttal, ni andra läser fortfarande inte flytande" Så valde hon ut mig och en annan kille i klassen (också kines med bra kinesiskt uttal) till att läsa en dialog i boken, så sa hon " lyssna noggrant nu när de läser" Så himla pinsamt två kineser som läser nybörjarkinesiska :P Sedan tycker jag inte att mitt uttal är så bra än, men jämfört med det andra så antar jag att man ligger ganska bra till. Sedan är det självklart lättare att läsa från boken när man har allt framför sig än att hålla en riktig konversation. Då känns det som att tungan låser sig :/   

Längtar så tills provet är över! Det första jag ska göra efter provet är att göra det efterlängtade besöket på Shanghai Zoo och shoppa massa, kommer ju inte inte hinna göra det i veckan liksom ;)


KTV-kväll med frisörgänget.

Igår satt jag hemma plugga och plugga.. Men på kvällen hade jag tröttnat så jag och min kompis bestämde oss för att gå ut o shakea lite ;) Lite senare under kvällen kom Ling över till mig, för lite vin.. Precis när vi skulle gå vidare, så ringde frisörgänget och kallade dit oss för KTV, eftersom det låg i närheten av där jag bor så bestämde vi oss för att gå förbi o kolla läget. Jag älskar KTV, även om man själv inte sjunger så mycket så älskar jag att höra andra sjunga, älskar atmosfären, alla sjunger och har roligt!:)
En av killarna sjöng riktigt bra, och eftersom han visste att jag älskar 愛在記憶中找你 och 愛不疚 med Raymond Lam så lovade han att lära sig de låtarna och sjunga dem för mig nästa gång. Låtarna är dock på kantonesiska och han kan endast prata mandarin så det ska bli roligt att höra :P

愛在記憶中找你

我與你 這一生 哪個可比
我與你 差一些 永遠一起
邂逅時間場地 似連場好戲
要自何頁說起

愛太重 深呼吸 欠缺空氣
愛太美 輕輕的 卻載不起
愛情來到時候 似明媚天氣
它走了 突然驟變雪落雨飛

* 如果可以恨你 全力痛恨你
連遇上亦要躲避
無非想(要)放下你 還是掛念你
誰又會及我傷悲
前事最怕有人提起
就算怎麼伸盡手臂
我們亦有一些距離 *

你太遠 該怎麼 說對不起
你太近 一轉身 卻己高飛
快樂也許太短 似場流星雨
一眨眼 就如幻覺怕又記起

repeat *x2

我情願我狠心憎你
我還在記憶中找你

English translation

Finding You In Loving Memory

Me and you
How to compare in this lifetime
Me and you
Almost be together forever
The time and place we unexpectedly meet
Is like a drama
Doesn't know where to start

Love is too heavy
Not enough air to breathe in
Love is too beautiful
Lightly yet unable to carry it
When love arrived
It's just like a beautiful weather
When love is gone
It suddenly changed into blizzard rainstorm

*If I can hate you and hate you completely
Avoid you even if we meet
I just want to put you down, but I still miss you
Who would be as sad as me
Afraid of people mentioning about the past
No matter how far I stretch my arm
We still have a distance between us*

You are far away
How to say I'm sorry
You are very near
Yet suddenly left in split second
Maybe happiness is too brief
Like a meteor shower
In a blink of the eye
Feels like a mirage yet afraid to remember

Repeat * x2

I rather heartlessly hate you
I'm still searching for you in my memories

Älskar , älskar denna låten!!!!!<3

 

 

 

 

 

Stackars Ling, han klämmer ju nästan sönder henne :P

 

 

Killarna släpper loss

 

 

 


其實我不快樂

Börjar känna mig lite krasslig. Igår mådde jag rikigt dåligt, då blev det sängen tidigt. Hoppas jag inte blir sjuk bara. Fick lite musik av min kompis för ett tag sedan eftersom jag knappt har någon musik på min nya laptop och mitt spotify har slutat fungera här :( Det här är min favoritlåt och det är den som lopas på datorn för tillfället. Linda Chung sjunger den väldigt bra. Väldigt fin låt!:)

其實我不快樂 (Actually I´m not happy)

離別你不經異地 想工作暗天暗地
直到可困倦沉睡 不掛念你
情願我呼天叫地 總好過這麼顧忌
害怕走往日場地 倘碰著你會撐不起

和誰在一起都用來共你相比
就算了不起只可做到我知己
誰若寄望替代你最尾都要放棄 只能退避
和誰在一起很自然共你相比
就算遊戲笑著也未快樂得起
難道我這麼寄望有天可失憶 找到轉機


其實我很不快樂 想躲進暗黑街角
硎犮i痛快地流落 不知哪日會對愛再有感覺

和誰在一起都用來共你相比
就算了不起只可做到我知己
誰若寄望替代你最美都要放棄 只能退避
和誰在一起很自然共你相比
就算遊戲笑著也未快樂得起
難道我這寄望有天可失憶 找到轉機

和誰在一起都用來共你相比
就算了不起只可做到我知己
誰若寄望替代你最尾都要放棄 只好退避


和誰在一起很自然共你相比
就算遊戲笑著也未快樂得起
難道我在寄望有天可失憶
難道這份記念如像空氣
欠缺就會死

En shopaholics bekännelser

På väg hem från skolan, såg jag världens sötaste jacka i skyltfönstret, kunde så klart inte låta bli att gå in och ta en titt. När jag väl hade provat den ville jag inte ta av den, jag var kär!;) Det var precis en sådan modell jag hade letat efter i Sverige. Originalpriset på denna underbara läckerbit var 680 kr, men eftersom det var halva priset så kostade den nu 340 kr. I vanliga fall när jag befinner mig i Sverige är det ingenting för en jacka, men här i Shanghai svider det, man vill helst inte lägga över 100 kr för ett plagg. Man har blivit såå snål här!:P
Jag visste att jag inte borde men kunde inte motså frestelsen.. När jag väl vill ha något så måste jag ha det ;) Det är nog det dyraste plagget jag köpt här i Shanghai, men samtidigt så märker man att man får vad man betalar för, kvaliteten på jackan är inte alls sådan billig skit som på billiga marknader.

Nöjd med mitt köp, perfekt nu till hösten :)

Helgen som gått..

Ännu har en helg passerat här i Shanghai. Har snart varit här i två månader snart, tiden går väldigt fort nu, onödigt fort, dagarna bara flyger iväg.. Den här helgen har jag vilat festat, shoppat, festat och shoppat lite till ;)
I fredags hade vi planerat att gå ut några tjejer. Jag hade laddat upp med partyoutfit och allt så fick jag ett samtal av mina kompisar att de var för trötta för att gå ut och att vi skulle ta det på lördag istället. Kunde inte bli mer besviken eftersom jag var inställd på att gå ut, men så tänkte jag att det var väl inte helt fel att vila ut sig lite heller. Med myskläderna på och chips så ställde jag om mig för en myskväll i soffan. Men det blev ingen långvarig myskväll, lite senare runt tiotiden fick jag samtal av Simon som ville att jag skulle komma över på förfest hos hans kompis. Eftersom jag inte hade sett honom på länge så tänkte jag att det kunde vara trevligt. Så det vara bara slänga in sig i duschen och ställa om sig till partymood igen ;)
Väl där var det en hel del människor, mest människor från expot som Simon jobbade med. Var där en stund och socialiserade lite, det blev en trevlig, men inte allt för vild kväll och heller ingen utgång eftersom jag ville spara mig till dagen efter.

Lördagen värmde jag och min kompis upp med lite shopping. Vi åkte till Nanjing west "prutmarknad" Vi fick lära oss att man bör vara lite försiktig med vad man säger eftersom många där förstår en del svenskar, tydligen är det väldigt många svenska turister som går dit :P Vi blev kvar en stund eftersom både jag och min kompis har svårt att slita oss när vi väl har börjat shoppa :P När jag kom hem var det bara att börja göra iordning sig inför kvällen. Efter någon timma kom de andra tjejerna till mig. När vi hade varit hos mig en stund och kände oss redo, åkte vi ut och mötte upp Simon och hans vänner på Muse. Hade en riktigt bra kväll, kanske lite för bra, var inte roligt att vakna upp dagen efter :P Men, men det var bara att bita i det sura äpplet. För att inte slösa bort hela söndagen genom att sega så träffades jag och min kompis lite senare för lite nattshopping. Det är såå underbart att butikerna har öppet sent här. I Love it!!! ;)


Jag och Simons Flickvän


Det alltid lika gulliga kärleksparet, kan inte låta bli och avundas dessa turturduvorna!:)


Denna skylten hade en av butikerna satt upp, tufft!hihi


Party på G




Jag och Ling








Min rumskompis smög in för att fånga detta på bild, dagen efter festandet, katastrof!!:P


Trött och sliten...

Vet inte varför men har varit så trött under dessa dagarna. Jag går upp tidigt varje morgon och lägger mig sent varje natt. Varje morgon säger jag till mig själv att jag ska lägga mig tidigt, men det slutar alltid med att jag lägger mig så sent att jag endast får några timmar sömn, under dagarna går jag runt som en zombie :P Inte kostig att jag känner mig trött och sliten hela tiden.
Eftersom jag slutade tidigt idag och för en gång skull inte flängde iväg någonstans efter skolan så tänkte jag ta en powernap för att sedan gå upp och plugga. Min så kalllade "powernap" blev istället 6 timmars sömn, jag hade ställt klockan men jag måste ha varit så trött att jag bara tryckt bort alarmet... Så var det med den dagen.
Nu är det inte så långt kvar tills vi har prov, känner att jag behöver sätta mig ner och gå igenom det vi har lärt oss. Det enda jag egentligen är orolig för är att komma ihåg alla kinesiska karaktärerna, varje dag går vi igenom nya karaktärer så under dessa veckorna har vi lärt oss en hel del karaktärer, och alla bara snurrar i huvudet på mig :/ Men men, bara att ta tag i allt nu så kommer det säkert gå bra.

Igår tog jag och mina kompisar en sväng  i närheten här hos mig för lite shopping ;) Självklart gick vi in en sväng till H&M. H&M sviker aldrig ;) För stunden kändes det som om jag shoppade i Sverige, ibland kan det vara så skönt att gå i butiker som man känner igen :P Finns annars så mycket kostiga kläder, men H&M kan man alltid lita på! Efter en stund kom vi ut med var sin H&M påse. Mycket nöjda!hihi För mig blev det en läcker röd partyklänning. Det var väldigt lockande att köpa en svart istället, men jag hindade mig eftersom större delen av min garderob består av svarta kläder, kul med en liten färgklick för en gång skull. Partyoutfiten för helgen kanske?! ;)


Nöjda och glada ;)


Visst är den het?!


Beijing och helgen som har gått..

I torsdags kom vi hem från huvudstaden... Har vart fyra händelsrika och effektiva dagar. För att hinna med så mycket som möjligt vaknade vi tidigt varje morgon och kom inte hem förrän sent på natten.

Första dagen vi kom till Beijing så måste jag erkänna att det inte kändes så bra...
Först letade vi upp en taxi för att ta oss till hotellet. Taxi som man har varit så bortskämd med här i Shanghai är inte alls lika lätt att få tag på i Beijing. I Shanghai kommer de till dig och i Beijing får du leta efter dem och det är inte ens säkert att du får tag i en.
När vi kom fram till hotellet var det rätt skabbigt, det enda som var ok var sängarna, badrummet var inte så fräsch direkt. Men jag försökte intala mig själv om att inte vara så kräsen, det var bara för fyra nätter jag behöve stå ut..
När vi hade lämnat packningen på hotellet skulle vi ut och möta upp några andra. Vid det har laget var jag helt trött o sliten, hade knappt sovit något men det var bara att hänga på.
Mitt första intryck av Beijing var att det var gammalt och slitet, ofräsch luft, tunnelbanan var skabbig och det var MASSA folk överallt.. Jag som trodde att det skulle vara kallt där hade tagit med mig helt fel kläder, solen lyste och det var varmt.
Jag kände bara att jag ville hem till Shanghai igen. Shanghai börjar faktiskt kännas som hem nu, inte som Sverige då så klart. Jag och min kompis sa till varandra, tur att vi valde Shanghai, här i Beijing var fyra dagar precis vad vi skulle klara. Första dagen hann vi inte med så mycket. På kvällen åt vi pekinganka på ett ställe där tydligen kändisar också hade ätit, som Jet li, Chow yun fat m.m När vi kom fram till stället var det inte direkt ett flashigt ställe, utan låg typ i en gränd, gammalt och slitet. Vi hade bokat bord, men tydligen var detta ett riktigt poppis ställe, så det tog över en timma innan vi fick gå in och sätta oss. Men gott var det!

Det övriga dagarna besökte vi både kinesiska muren, Temple of heaven, Summer Palace, Forbidden city, Himmelska fridens torg, Tian an men m.m Alla ställen som man bör besöka när man är i Beijing helt enkelt :) Under dessa fyra dagar hade vi ett rätt pressat schema som sagt, bara för att hinna med allt. Vi gick hela tiden överallt, alla sevärdigheterna gick ju ut på att gå runt och titta omkring. När vi besteg kiesiska muren trodde jag att jag skulle dö, min kropp klarar inte av sådana här ansträngningar :P Varje kväll gick jag och la mig med värkande fötter. Sedan åt vi också hela tiden, så jag antar att det tog ut sig.
Under dagarna i Beijing började jag trivas mer och mer, började tom vänja mig vid hotellrummet, även om det var lite jobbigt att dela en dusch på 5 personer. Jag började riktigt njuta, och insåg att jag kanske hade vart lite snabb med att dömma staden.
Kvällen innan vi skulle åka tillbaka till Shanghai besökte vi också Worker stadium, ett område koncentrerat med uteklubbar. Vi alla var rätt trötta men bestämde oss i alla fall för att åka dit bara för att kolla hur standarden på uteställena i Beijing var. Varje klubb man gick i fick man en wow-känsla. De var otroligt fräscha, det var stora och flashiga med bra musik. Jag hade aldrig sett något liknande. Beijing slår definitivt Shanghai där. Sedan var enligt mig alla killarna väldigt långa och många också fräscha, tjejerna var inte mycket sämre, även där slår Beijing Shanghai :P Men som sagt hade vi inte planerat att festa, så efter att ha tagit oss en titt på klubbarna åkte vi hem.

Så var det dags att åka hem till Shanghai igen och om jag ska vara ärlig så hade jag inte haft något emot att stanna en extra dag, kändes som vi fick stressa rätt mycket, en extra dag hade vart perfekt, men visst var det skönt att få åka hem också. Efter fyra dagar av sömnbrist och ständigt gående så var jag både trött och sliten. Men nöjd och glad över vistelsen, har haft fyra intressanta dagar.

När vi kom hem från Beijing, hade jag tänk att vila ut mig, vilket inte blev av eftersom vi blev sugna på att gå på KTV (kareoke). Dock blev det en rätt kort visit eftersom jag hade skola dagen efter.
I fredags träffades jag min kompis, vi gick till shoppingcentrumet som ligger vid mig, gick förbi och hälsade på frisörsalongen där jag klippte mig, tjata lite med dem. Vi passade också på att unna oss en tvätt av håret. Dom masserade tvättade och stylea håret, riktigt nicet!:)

I lördags var det utgång på G... Mer behöver jag väl inte säga, alltid lika galet :P

När jag åkte tunnelbana i Beijing möttes jag av denna underbara bild <3 ;)

Framför Tian an men


 

En jättelång gata med massa mat

Bland annat detta, Disgusting, usch!!!:P

 

Och detta, också Disgusting :P

 

 

Gör iordning ankan

 

Mums!!:)

 

Temple of heaven

 

 

 

 

 

 

I väntan på biljettköp till Forbidden City, uppfälld paraply pga solen, så varmt!

 

Här orkar vi inte stå längre

 

Jag var såå trött här, så min hengtai var så snäll o låna ut hans ben :P

 

Sittplats på en karta och uppfällda paraplyn mot solen, bättre kan det inte bli :P

 

Forbidden City












På väg in mot Summer Palace








Kinesiska Muren




Den här fick jag provsitta, hihi





Ska tydligen vara någon kändis, ingen aning vem det är :P


Hemma i Shanghai igen för lite KTV :)




Styleade och heta ;)


Utgång på G







Expot 2010, om 6 timmar åker vi till Beijing!

Igår var vi äntligen på expot. Jag har länge velat gå dit, men har inte haft tid, för när man väl är där vill man gärna vara där hela dagen för att hinna se så mycket som möjligt. Eftersom vi var lediga i fredags så bestämde vi oss för passa på att göra det efterlängtade besöket. Vi var där ungefär vid halv tolv tiden. Vi besökte bland annat, Danmark, Norge, Island, Finland, Pakistan, Iran, Vietnam, Nord Korea, Letland och självklart Sverige då. De allra kändaste paviljonger så som Japan, Kina och Saudi Arabien kunde vi bara glömma, det var flera timmars kö :/
Det var väldigt intressant att gå runt och se det olika paviljongerna. En av mina favoriter var nog Nord Korea, det var väldigt fint där. Sedan gillade jag Sveriges!:) Den var nog inte så farcinerande egentligen.. Som alla andra har sagt så är det lite Ikea Känsla över det hela.. Den hade en del aktiviter så som rutchebanaåkning och gungor, kan tänka mig att Sveriges Paviljong var poulär bland barnen. Barnslig som jag är så kände jag mig riktigt road över rutchekanaåkningen, som ett litet barn..hihi Eftersom vi alla hade svensk pass så hade vi VIP på de skandinaviska länderna, vilket kändes riktigt skönt.

När klockan började närma sig åtta på kvällen var jag helt slut, gått hela dagen, men det var mäktigt att gå runt att se de olika paviljongerna, så jag kände mig riktigt nöjd :)

Vi var hemma vid nio och då var det bara att kasta in sig i duschen för att sedan göra iordning sig för utgång. För att fullända dagen efter expot så bestämde vi oss nämligen för att gå ut o dansa av oss lite. Mina stackars fötter var redan helt slut efter att ha spenderat hela dagen med att gå runt, men väl ute på dansgolvet så var det bara att köra på :P Vi var på två klubbar, Muse och Club Sky. Mycket lyckad kväll!!;)

Imorgon blir det Beijing, eller om rättare sagt om nästan två timmar åker vi till flygplatsen och om mindre än sex timmar sitter vi på planet till Beijing :P Jag har en känsla av att det inte kommer bli så mycket sömn för min del i natt ;)






Laddade!;)


Sunni har koll på läget ;)



















































RSS 2.0